Share

CEA pokreće projekt Poduzetnička inicijativa

CEA pokreće projekt Poduzetnička inicijativa. Centar za javne politike i ekonomske analize traži javne politike za slobodu poduzetničke inicijative.

Cilj projekt je prikupiti što više informacija o razlozima zašto je poduzetnička inicijativa zakočena. Dizajnirat ćemo rješenja za slobodno tržište.

Mnogo je OTPORNIKa čije nadvladavanje je preduvjet promjena. Zato CEA pokreće projekt Poduzetnička inicijativa. Duboko vjerujemo da slobodno tržište stvara poduzetničku inicijativu. Niz rješenja za slobodno tržište smo već inicirali. Slobodno tržište otvara prilike za nove poslove. Slobodno tržište znači da poduzetnička inicijativa ima više prostora za stvaranje vrijednosti.

POZIV

Predložite nam javne politike za slobodu poduzetničke inicijative!

info@cea-policy.hr

 

Pišite nam:

·         Konkretne mjere kojima se može povećati sloboda poslovanja poduzetnika.

·         Koje regulacije ometaju slobodno tržište?

·         Koje su dobre prakse drugih zemlja od kojih možemo učiti?

·         Tko su OTPORNICI promjenama?

 

Podržite članak 49. Ustava. Stvarajmo slobodno tržište.

Što ćemo raditi kroz projekt Poduzetnička inicijativa?

Zagovarati rješenja: Nastavit ćemo informirati o javnim politikama koje su nužne za otvaranje prilika ovoj zemlji. Slobodno tržište i ekonomske slobode su više od apstrakcije. Imamo i članak 49 Ustava. Metodologija nas vodi prema konkretnim mjerama koje se trebaju provesti. Zato ćemo zagovarati rješenja da poduzetnička inicijativa ima više prilika i lakšu budućnost.

Donositi kvalitetu: Zagovarat ćemo standarde kvalitete za novi javni menadžment. Reforme ovise o kvaliteti da se provode dobre stvari sa dobrim ljudima i savladavaju OTPORNICI.

Davati usporedbe: Gledat ćemo komparativne prakse javnih politika drugih zemalja kako bismo učili od boljih. Saznat ćete što su odradili Estonija, Latvija, Litva, Nizozemska, Rumunjska, Amerika i niz drugih zemalja. Raspravljat ćemo što Hrvatska može naučiti. Hrvatska može učiti od boljih. Hrvatska može učiti od onih koji su nas prestigli. Konkurentnost Hrvatske ovisi o natjecanju s (naj)boljima. Uspoređivat ćemo i Zagreb s drugim gradovima.

Stvarati vrijednosti: Stvarat ćemo promjene sustava vrijednosti. Zajedno ćemo se oslobađati od raznih OTPORNIKa. Stvarat ćemo vrijednosti i standarde za budućnost. Saznat ćete da je sustav vrijednosti razlog zašto su neke zemlje toliko prosperitetne i konkurentne. Transformacija Hrvatske je moguća uz mnogo učenja i temeljitu obnovu. Promjena je dio svake osobe.

Stvarajmo slobodno tržište. Otvarajmo više prilika.

Poduzetnička inicijativa traži Vašu podršku.

Donirajte

Kontakt: Filip Galić, voditelj projekta Poduzetnička inicijativa.

Pratite nas!

Facebook

Twitter