Share

Hrvatska 2025 prosperitetna uz mjerljive strukturne reforme

Hrvatska 2025 prosperitetna uz mjerljive strukturne reforme. Think tank Centar za javne politike i ekonomske analize (CEA) dizajnirao je rješenja za srednjoročno jačanje konkurentnosti i slobode Hrvatske. CEA vizija je da Hrvatska 2025 može postati zemlja otvorenih prilika u kojoj institucije stvaraju dobar okvir za poduzetničku inicijativu radišnih produktivnih pojedinaca. CEA misija je razvijati racionalna, mjerljiva i inovativna rješenja kojima Hrvatska 2025 kroz slobodno tržište stvara poduzetničku inicijativu.

Hrvatska 2025 treba početi sustizati

Hrvatska treba sustizati zemlje Srednje i Istočne Europe, kao što su Poljska, Estonija, Litva i Češka. Na temelju globalnih metodologija i standarda javnih politika, CEA prva donosi konkretne, mjerljive i objedinjene odgovore na pitanja kako povećati konkurentnostekonomske slobode, slobodno tržištelakoću poslovanja. CEA je već dizajnirala konkretne prijedloge za flat tax poreznu reformu, jednostavno oporezivanje, porezno rasterećenje rada kroz mirovinsku i zdravstvenu reformu te privatizacije državnih poduzeća.

Hrvatska 2025 može biti prosperitetna uz mjerljive strukturne reforme

Konkretne javne politike za strukturne reforme uzimaju u obzir reformske preporuke Europske komisije, Nacionalni program reformi i druge bitne izvore. Nastoji se što činjenično sagledavati koje su reformske aktivnosti provedene i u kojoj mjeri, a koje se tek trebaju staviti na agendu. U tom smislu, ovaj projekt suprotan je od generalnih, paušalnih i trivijalnih zaključaka koji su često posljedica populizma.

Hrvatska 2025 dio je transatlantskog okvira

Također, vrlo je bitno istaknuti kako CEA snažno zagovara poziciju Hrvatske u okviru EU i NATO institucija koje su temeljni okvir za čuvanje vrijednosti individualne slobode diljem transatlantskog svijeta. Zato CEA provodi i detekciju dezinformacija koje predstavljaju sve veći rizik za sigurnost zapadnih liberalnih demokracija. U tom smislu, ekonomske slobode moguće su samo kroz političke slobode koje postoje u okviru liberalnih demokracija.

Hrvatska 2025: CEA policy analitika za ključne strukturne reforme

Policy info: Svi konkretni prijedlozi za poboljšanja su dobro došli. Stoga nam predložite javne politike za prosperitet Hrvatske.

 

Pratite nas!

Facebook

Twitter