Share

Hrvatska 2025 prosperitetna uz mjerljive strukturne reforme

Hrvatska 2025 prosperitetna uz mjerljive strukturne reforme. Think tank Centar za javne politike i ekonomske analize (CEA) dizajnirao je rješenja za srednjoročno jačanje konkurentnosti i slobode Hrvatske. CEA vizija je da Hrvatska 2025 može postati zemlja otvorenih prilika u kojoj institucije stvaraju dobar okvir za poduzetničku inicijativu radišnih produktivnih pojedinaca. CEA misija je razvijati racionalna, mjerljiva i inovativna rješenja kojima Hrvatska 2025 može biti prosperitetna zemlja.

Hrvatska 2025 treba početi sustizati one koji su je nekad prestigli

Hrvatska treba sustizati zemlje Srednje i Istočne Europe, kao što su Poljska, Estonija, Litva i Češka. Na temelju globalnih metodologija i standarda javnih politika, CEA prva donosi konkretne, mjerljive i objedinjene odgovore na pitanja kako povećati konkurentnostekonomske slobode, slobodno tržištelakoću poslovanja. CEA je već dizajnirala konkretne prijedloge za flat tax poreznu reformu, jednostavno oporezivanje privatizacije državnih poduzeća.

Hrvatska 2025 može biti prosperitetna uz mjerljive strukturne reforme

Konkretne javne politike za strukturne reforme uzimaju u obzir reformske preporuke Europske komisije, Nacionalni program reformi, Nacionalni program opravka i otpornosti i druge bitne izvore. Nastoji se što činjenično sagledavati koje su reformske aktivnosti provedene i u kojoj mjeri, a koje se tek trebaju staviti na agendu. U tom smislu, ovaj projekt suprotan je od generalnih, paušalnih i trivijalnih zaključaka koji su često posljedica populizma.

Hrvatska 2025 dio je transatlantskog okvira

Također, vrlo je bitno istaknuti kako CEA snažno zagovara poziciju Hrvatske u okviru EU i NATO institucija koje su temeljni okvir za čuvanje vrijednosti individualne slobode diljem transatlantskog svijeta. Zato CEA provodi i detekciju dezinformacija koje predstavljaju sve veći rizik za sigurnost zapadnih liberalnih demokracija. U tom smislu, ekonomske slobode moguće su samo kroz političke slobode koje postoje u okviru liberalnih demokracija.

Hrvatska 2025: CEA policy analitika za ključne strukturne reforme

Policy info: Svi konkretni prijedlozi za poboljšanja su dobro došli. Stoga nam predložite javne politike za prosperitet Hrvatske.

 

Pratite nas!

Facebook

Twitter